vineri, 25 octombrie 2013

BIBLIOTECARII

A fost oportun să prelungim Colocviile bibliotecii, începute ieri în care am elogiat înaintaşii, patronul spiritual al bibliotecii, activitatea noastră, cu prezentarea ,în cadrul proiectului ALEGE-ŢI PROFESIA! , a profesiei noastre de BIBLIOTECAR.
La întâlnire au luat cuvântul directorul bibliotecii, prof. Elena Şerbu care a făcut referire la evenimentele de ieri şi a expus importanţa bibliotecarilor în comunitatea oneşteană. Doina Brumă, şef serv. AEPC, a vorbit despre structura bibliotecilor naţionale accentuând pe rolul din ce în ce mai incisiv, al bibliotecilor publice în viaţa utilizatorilor prin proiectele în care noi suntem impicaţi din ce în ce mai mult. Diana Diţu- bibliotecar arhivist a atins coarda sensibilă a celor care doresc să aleagă această profesie expunând experienţa personală. Subsemnata, am făcut o trecere în revistă a proiectelor bibliotecii pentru a dezvălui laturi necunoscute sau abia intuite despre valenţeţe profesiei noastre de bibliotecar, ineditului ei care este, uneori, raportată doar la raftul de cărţi dar şi raţiunea iniţierii acestui proiect aflat la a 5-a ediţie.
Prezenţa şi intervenţia care ne-a surprins frumos a fost a deputatului Valerian Vreme care pe ... vremea în care a fost ministru al Telecomunicaţiilor a avut un rol esenţial în implementarea conceptului de bibliotecă digitală prin proiectul BIBLIONET – o lume în biblioteca ta care a dăugat un sens nou, tehnologizat, bibliotecilor din România prin donaţia Fundaţiei Bill şi Melinda Gates şi proiectele IREX.
Entuziasmul de care au dat dovadă elevii Colegiului Grigore Moisil veniti  în număr mare, insotiti fiind de profesorii lor, ne-a onorat şi le mulţumim pentru constanta şi fructuoasa colaborare. Elevii sperăm că ne-au înţeles demersul şi, dacă nu acum, poate printr-o matură gândire îşi vor da seama că în viaţă poţi alege o profesie, neofertantă material, dar care îţi dă şansa să îţi descătuşezi pasiunile spre împlinirea profesională.


Bibliotecarii oneşteni au dat acest test de maturitate prin munca lor dar mai ales prin conştientizarea oneştenilor că ne facem meseria cu profesionalism şi că avem menirea de a face lucruri trainice prin proiecte interesante care umplu această bibliotecă din inima lor. 

Doina Lili BĂLCĂNAŞU - bibliotecar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu